Domaća scena

14.09.2016.

Frenkie, Kontra i Indigo objavili album Putanja FKI
foto: Youtube screenshot
Frenkie, Kontra i Indigo objavili album Putanja

Hip-hop trio

Pred nama je konačno album regionalne hip-hop sile, trija Frenkie, Kontra i Indigo.
 
Sa albuma koji je sniman u berlinskom Red Bull studiju do sada su objavljeni singlovi Karma, Bio sam tu i bratmoi feat. Shtuka. Prateći video spotovi i miks Putanja Mix Tape (DJ Soul Mix) možete pogledati na njihovom zvaničnom YouTube/VEVO kanalu.
 
 
Produkciju albuma potpisuje Indigo dok mu je u miksu i masteru pomogao nemački producent i DJ - Christian Prommer.
Za naslovnicu albuma odgovorni su fotograf Mario Ilić i nemački dizajner - Adopekid iz Hamburga!
 
"Nas trojica smo veoma bliski prijatelji i kroz višegodišnje saradnje smo stvorili određenu hemiju. Verujem da će slušaoci to da osete. Rad u savršenim uslovima u berlinskom Red Bull studiju je bio kao mali san, i mogu da kažem da smo uživali. Ovo je prvi put da radimo zajednički album i prvi put da smo odlučili da se zaključamo u studio i sve snimimo za manje od deset dana. Mnoge teme i pesme smo naravno započeli ranije, no ceo album je snimljen, smiksan i masterovan za tih par dana u Berlinu. I sami smo se iznenadili koliki smo profesionalci" - izjavili su kroz smijeh Frenkie, Kontra i njihov producent Indigo.
 
Poznato je da FM Jam trojac već godinama sarađuje na koncertima i pesmama, ali ovo je prvi put da su se okupili oko zajedničkog projekta. Jedini gosti na "Putanji" su ShtukaJuice, čiji govor krasi sam kraj albuma, a na Frenkija se osvrnuo rečima - "Bavimo se i posvetili smo živote istoj kulturi i neminovno je bilo da sarađujemo. Profesionalac kao što je Frenkie zaslužuje najbolje uslove za rad koje je i imao sa svojom ekipom na snimanju novog albuma. Jedva čekam da se čuje!"
 
Ostavi
komentar