Domaća scena

07.01.2020.

Fantom je nova regionalna atrakcija
foto: Youtube screenshot
Fantom je nova regionalna atrakcija

Odličan domaći synthpop

Beogradski retrowave / sint-pop bend Fantom objavio je novi singl Bebo, pazi. Pesma je izdanje zagrebačke izdavačke kuće više manje zauvijek, a dobija hvale na oba tržišta.
 
Izvesno je da će Fantom za nekoliko meseci rasprodavati koncerte kao Svemirko. Već sada imate priliku da se upoznate sa njim! 
 
Fantom je novo ime na regionalnoj muzičkoj sceni. Iza njega kao autor i producent stoji Petar Wagner koji je dugo stvarao za kolege. Početkom prošle godine počinje projekat kojem se pridružuju Luna Škopelja i Nemanja Maksimović. Rade u beogradskom studiju "analognim srcima i digitalnim prstima".
 
Za Fantoma kažu da je pripovedač noćnih priča koje se dešavaju na mračnim i pustim ulicama, u sobama sa prigušenim svetlima, skrivenim klubovima Beograda, Zagreba, Ljubljane ili bilo kog drugog grada do kojeg ga te noći put navede. Tajnovite su to avanture, strasti i boli ispričane u šiframa u vidu sintetizatorskih zvukova, sanjivih melodija i obično-neobičnih tekstova. Pod okriljem noći, pesme Fantoma postaju svojevrsna mašina za putovanje kroz mesto i vrieme, čije je krajnje odredište nepredvidivo kao i on sam.
 
Možete odmah kliknuti na pesmu ili dobiti njen kontekst u sledećem pasusu: 
 
Marty McFly je imao DeLorean s kojim se vratio nazad u budućnost, dok Fantom to radi u svom stilu - Fiatom 500, poznatijim kao Fića. Fantomov Fića slijeće pravo na podijum disko kluba druge strane realnosti gde Fantom poručuje: Bebe, pazite!
 
 
Ostavi
komentar