Domaća scena

21.09.2013.

Eldorado: Majstorski rokenrol projekat moćne četvorke Eldorado
foto: PR Photo
Eldorado: Majstorski rokenrol projekat moćne četvorke

Milutin Petrović je domaćoj javnosti poznat kao reditelj i scenarista, oni malo upućeniji se sećaju da je bio član benda Heroji a malo je poznato da se on godinama unazad intenzivno (ponovo) bavi muzikom kao i da za ove potrebe koristi ime Mylutin. Samostalno je protklih godina izdao čak tri albuma i sva tri, kako je sam pojasnio, pripadaju fazi koju je nazvao “Blues singer in…” pa tako i nose nazive: “Blues Singer in 8 Rounds”, “Blues Singer in Religious Trance 2” i “Blues Singer in a Rough Experience”.

Nakon ove faze, kroz koju je (kako i dolikuje samotnom bluz muzičaru), prošao sam sa gitarom i usnom harmonikom, Mylutin je spontano okupio oko sebe ekipu koja je prerasla u ono što stranci zovu “superband” a koju će za svega nekoliko dana domaća publika upoznati pod inteligentnim i simboličnim imenom Eldorado.

Bend čine četiri vrhunska individualca dobro poznata domaćoj publici: Milutin Petrović, Duda Bezuha, Zdenko Kolar i Dušan Ristić – Rista. Kako ekskluzivno saznajemo od prefriganih beogradskih tračara, njihov “self-called” album ”Eldorado” biće pompezno najavljen prvim singlom “Puž” već u sredu, 25. septembra. Velika očekivanja od ove moćne četvorke će po svemu sudeći biti ispunjena i prevaziđena a 11 numera će biti ovekovečene na fizičkom izdanju kao CD i kao vinil! Da se radi o dobrom – starom profi pristupu potvrđuje i činjenica da se material (koji je inače producirao Duda Bezuha)  trenutno nalazi u post produkciji u New Yorku!

“Eldorado” izlazi za etiketu LongPlay.

I na kraju, šta drugo reći do – konačno! Čekamo 25.9. i javljamo se uskoro sa novim informacijama.

Ostavi
komentar