Domaća scena

29.04.2013.

Ekskluzivni intervju sa frontmenom Kristala Kristali
foto: Jovan Đokić
Ekskluzivni intervju sa frontmenom Kristala

"Mi smo iskreno zaljubljeni u muziku"

Proteklog vikenda, kultni beogradski sastav Kristali, održao je sjajan koncert u Domu Omladine tokom kog su momci osim starih hitova odsvirali i dosta stvari sa najnovijeg albuma “Samo bluz”. Ovim povodom, razgovarali smo sa frontmenom benda Dejanom Gvozdenom koji je specijalno za naš portal dao kratki, ekskluzivni intervju, u kom se nadamo da ćete uživati:

MjuzNews: Kada ste na samom startu svoje autorske karijere izbacili prvi singl i spot za „Dva metra“ ta pesma je momentalno eksplodirala, postala hit ali i mnogo više od toga. Za generaciju koja je tada otkrivala muziku to je bio prozor u nešto totalno novo. Da li ste tada bili svesni toga šta ste zapravo uradili?

Dejan Gvozden: Naravno da nismo bili svesni a nismo ni sada, ali to nije ni važno, ono što je važno svakom autoru je da ostvari delo najbolje što može i da bude što iskreniji.

MjuzNews: Kako se danas sećate početaka i uopšte tih poslednjih divnih godina u Beogradu (kad je muzika ali i mnogo toga drugog u pitanju).

Dejan Gvozden: Svaki početak je težak. To je bilo nevino vreme za nas, bili smo mladi i tek smo otkrivali sve čari rokenrola, iako nismo bili muzički potkovani imali smo puno energije i želje. Za nas je to bilo kao san jer smo počeli da ostvarujemo svoje dečačke snove.

MjuzNews: Tokom karijere izbacili ste 4 albuma. Kako se vaš zvuk razvijao godinama i kroz koje ste sve faze prošli? Da li ste smekšali?

Dejan Gvozden: Može se reći da smo "smekšali", šta god to značilo, sada smo muzički zreli, konkretniji i teme pesama su adekvatne našim godinama.

MjuzNews: U Srbiji je izuzetno teško baviti se muzikom a naročito žanrom koji spada u underground a to je, poslednjih godina, postao i POP a kamoli nešto tvrđe. Šta vam je bavljenje muzikom u životu donelo a šta ste eventualno izgubili?

Dejan Gvozden: Ideja grupe Kristali nikada nije bila da zarađuje ogromne pare, mi smo iskreni ljubitelji muzike i ona nam je uvek donosila zadovoljstvo. Mogu to da uporedim sa fanatičnim navijačima koji vole svoj klub.

MjuzNews: Ko vam se od mladih, domaćih bendova specijalno dopada?

Dejan Gvozden: Nažalost među mojim favoritima nema domaćih bendova, ali mogao bih da podržim na primer "Svi na pod" i "Zemlja gruva". Oni mi zvuče najzdravije od trenutne ponude na sceni.

MjuzNews: Kako vidite Kristale za 10 godina?

Dejan Gvozden: Ha, ha, vidim sledeći album (smeh).

MjuzNews: Najbolji i najznačajniji bend svih vremena je...

Dejan Gvozden: To je najlakše pitanje: The BEATLES.

Ostavi
komentar

Povezano