Domaća scena

13.11.2017.

Dubioza kolektiv predstavlja Pjesmice za djecu i odrasle
Dubioza kolektiv predstavlja Pjesmice za djecu i odrasle

Novi album ilustrovao Dobrosav Bob Živković

Prošlo je četiri godine od izlaska albuma  Apsurdistan, kojim je Dubioza kolektiv obišla su čitav region i postala neizostavni deo naše svakodnevnice. Tamo gdje je Apurdistan stao, nastavlja novi album.
 
Pjesmice za djecu i odrasle naziv je albuma koji donosi 9 pesama.
Već je singlovima Himna generacije“ i Treba mi zraka, koji su najavili izlazak albuma, bilo jasno da se sprema nešto zanimljivo. Obe pesme osvojile su slušaoce velikom brzinom i trenutno spadaju među najemitovanije numere koje dolaze iz regiona, dok pregledi na YouTube kanalu broje millione.
 
Uz pomenuta dva singla, stiže nam još  7 novih pesama koje se već mogu čuti na Deezeru i ostalim digotalnim platformama, a koje zaokružuju priču koju nam je Dubioza želela da  ispriča. 
 
Pjesmice za djecu i odrasle čine obaveznu lektiru koju bi svako trebao „ da pročita. Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pesme ukrali sa YouTubea. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava. 
Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini.“ – komentariše bend u svom stilu izlazak novog albuma.
 
Dubioza je na novom albumu ugostila bosanski bend Helem Nejse na pesmi Pionirska, u pesmi Autopilot pridružili su im se Dino Šaran i Deaf Band Dlan, a već predstavljen singl Treba mi zraka doneo je pesmu koju je Dino Dvornik započeo, a Dubioza završila 15 godina kasnije.
 
Omot albuma ilustrirao je legendarni Dobrosav Bob Živković na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci Dubiozinih pesama.
 
CD će, osim u standardnom formatu, biti objavljen i kao slikovnica za decu i odrasle.
 
Novi album izlazi u izdanju Menarta, a takođe je dostupan i za besplatni download na dubioza.org
 
Album Pjesmice za djecu i odrasle u distribuciji Menart Srbija, pojaviće se kod nas u prodaji 22.novembra!
 
Dubioza kolektiv nastupa uskoro u Srbiji, na 18. Koncertu godine, 9. decembra u Novom Sadu, u dvorani SPENS.
Ostavi
komentar