Domaća scena

31.03.2014.

Dodeljene druge po redu MTV Video Play nagrade Momci iz benda Dubioza Kolektiv i Ninoslav Jovanović MTV
foto: Bojan Vasiljević
Dodeljene druge po redu MTV Video Play nagrade

Spot sastava Dubioza Kolektiv "Kažu" osvojio dijamantsko priznanje

Danas su u Beogradu i Zagrebu održane druge po redu godišnje dodele MTV Video Play nagrada kojima se odaje počast izvođačima čiji su spotovi najviše puta bili emitovani na regionalnom MTV kanalu.

Animirani spot sastava Dubioza kolektiv za pesmu „Kažu“ bio je emitovan više od 1000 puta na najpoznatijoj muzičkoj televiziji čime je osvojio je Diamond priznanje!

„Grijeh“ Natali Dizdar, Gibonnijev „Hey Crow“ i „Igranka“ sastava Who See osvojili su Double platinum nagradu, svaki sa više od 800 emitovanja.

Osam spotova je dostiglo Platinum tiraž od preko 400 emitovanja. Među njima su S.A.R.S. „Mir u svetu“, Vlada Divljan i Ljetno kino big band „Samo jednu ljubav imam“, Elemental „Po mojoj meri“ i „Neustrašivi“, Bajaga i Instruktori „Daljina, dim i prašina“, Frenkie „Dinamit“, SevdahBABY „Tako mi se sviđaš (Spiritus)“ i Van Gogh „Nešto vuče me dole“.

Čak 42 spota je nagrađeno Gold statusom za preko 200 emitovanja. 

„MTV Video Play Awards naglašavaju MTV-jevu predanost u podržavanju regionalnih izvođača, pomaganju muzičarima koji se probijaju na sceni, i njihovom predstavljanju publici širom regiona i šire. Drugu godinu za redom smo želeli da izvođačima iskažemo svoju zahvalnost zbog odlične saradnje koju pažljivo negujemo i odamo im priznanje za njihov rad. Veliko mi je zadovoljstvo što ove godine uvodimo novu kategoriju za više od 1000 emitovanja spota, kao i zbog činjenice da je spisak dobitnika tri puta duži nego lani,” izjavio je Talent and music manager MTV & Vh1Nikola Jovanović.

S.A.R.S., Gibonni i Elemental, Lollobrigida i Frau Casio osvojili su po tri nagrade, dok su The Frajle i Vlada Divljan & Ljetno kino big band, Frenkie i Zlatko primili po dve MTV Video Play Award.

Beogradska dodela održana je u Mikser House-u uz prisustvo mnogobrojnih muzičara, predstavnika medija i muzičke industrije. Program je vodio Uroš Milovanović sa radija Studio B, nastupali su bendovi Lollobrigida i SevdahBABY, a svoju nagradu su preuzeli članovi bendova Dubioza kolektiv, Who See, SevdahBABY, Ida Prester, bend Neuro, Sara Jovanović i Marko Mandić, Konstrakta ispred sastava Zemlja Gruva, Bad Copy, Frajle i Đule iz benda Van Gogh, dok su im iz publike podršku prijali brojni prijatelji i kolege.

Ostavi
komentar

Povezano