Domaća scena

06.11.2019.

Detour ima novi zanimljivi spot
foto: Youtube screenshot
Detour ima novi zanimljivi spot

Korišćene stare fotke i FaceApp

Slike o našim danima sedmi je po redu singl sa još uvek aktuelnog petog studijskog albuma Tourdetour o kojem autor Nenad Borgudan govori: "Možda sam to već izjavio, ali ovaj album nam je donio zaista predivnih trenutaka, nagrada, velikih koncerata, putovanja i kao za neki njegov završni čin namjerno je ostavljena upravo ova pjesma koja govori o prolaznosti života, tzv. 'circle of life', svojevrsni vremeplov, slikovnica ispremiješanih uspomena kojih se rado prisjećamo. Pjesma je već duže vrijeme bila napisana, nadam se da sam uspio u naumu dočarati jedan uhvaćeni poseban trenutak kojeg svi doživimo barem jednom u svom životu." 
 
Režiju video spota potpisuje mladi Dinko Šimac koji je sa Detourom sarađivao i na njihovom zadnjem singlu Ima i nema. Reditelj je vrlo originalno stvorio jedan video zapis nelinearnih faza  života i  uspomena dočaravši detinjstvo, mladost i starost svih članova benda.
 
Vrlo inovativno i originalno, korištene su prednosti današnje viralne tehnologije o čemu i sam reditelj govori:
 
"Pomoću korištenja umjetne inteligencije, aplikacija FaceApp omogućila mi je  impresivno realistične rezultate koje u pravim uvjetima nadmašuju i vrhunski make-up koji se često koristi za simuliranje starenja glumaca. Tematika pjesme "Slike o našim danima" savršeno je sjela uz moja tadašnja razmišljanja o uklapanju ove aplikacije starenja lica. Razvio sam metodologiju kako primijeniti efekt starenja i u video obliku i u suradnji s kolegicom počeo dodavati godine članovima benda."
"Mladost smo prikazali kroz stvarne fotografije iz djetinjstva članova benda gdje fotografije nose valovi i izvrću ih preko stijena, plutaju i nestaju kao i uspomene iz daleke prošlosti. Sadašnjost smo prikazali kroz igru s instant fotoaparatom prilikom čega članovi benda 'naivno pokušavaju zaustaviti vrijeme' kroz fotografije istovremeno ih prikazujući i u njihovoj 'staroj" varijanti gdje se isprepliću sa sadašnjosti, na novonastalim fotografijama i u trenutku izvođenja pjesme."
 
Ostavi
komentar

Povezano