Domaća scena

23.05.2023.

Debi singl benda Poinciana Feels
Debi singl benda Poinciana Feels

"Prava stvar"

Beogradski kolektiv Poinciana Feels čine Max Kočetov (saksofon), Andreja Hristić (klavijature, bas i vokal), Miloš Grbatinić (bubnjevi), Nenad Tepavčević (vokal), Ana Protulipac (vokal) i Aleksa Lukić (gitara). Šestorka predstavlja svoje prvo izdanje, dvostruki singl na kojem se nalaze "Prava stvar" i instrumental "Solitude". 
 
 
 
 
Grupu su osnovali 2020. godine oko zajedničke fascinacije soulom, džezom, fankom i world musicom. Poinciana je drvo koje (originalno) raste na Madagaskaru, ali to je i naziv džez klasika besmrtnog pijaniste Ahmada Džamala. Poinciana Feels je osećaj koji dolazi iz muzike koju svira ovaj bend.
 
"Svako ljudsko biće će se u jednom trenutku svog života neminovno zapitati da li je ovaj život kakav živimo danas, kao takav jedini moguć i da li ono sto doživljavamo kao stvarnost mora tako da izgleda. Ova pesma govori o jednoj takvoj upitanosti, o našoj iskonskoj potrebi da se okrenemo sebi, da istražimo sebe i da se sretnemo sa svime što postoji u nama. Na tom putu je neophodno da se povučemo, da ostanemo sami sa svojim mislima, kako bismo u tišini preispitali sve ono što nam se danas nudi kao istina. Pesma priča o intuitivnoj potrazi za mirom u sebi, koji nam je svima neophodan kako bismo u ovom životu našli svoju misiju, i dali pravi smisao svom životu," kaže gitarista i autor pesme Aleksa Lukić.
 
Ostavi
komentar

Povezano