Domaća scena

03.07.2023.

Debi LU je debi Zelenog kačketa
Debi LU je debi Zelenog kačketa

Pop depresija i Kišobran pokrenuli podlejbl

Pop depresija i Kišobran su pokrenuli podlejbl Zeleni kačket, a njihov debi ujedno je i debi šabačkog sastava LU. "Ne mogu ništa sam" je prvi singl trojice dvadesetogodišnjaka koji su bend pokrenuli 2021. godine. 

"Dosadašnji period benda, pored određenog broja manjih svirki, obeležen je uglavnom radom i pravljenjem materijala koji je bend rešio da sklopi u formi albuma. Proces snimanja započet je u maju 2023. godine i snimljene su dve pesme koje će biti objavljene tokom leta," kažu članovi benda LU.

 

"Ne mogu ništa sam je jedna od prvih pesama koje je bend napravio i koja je naišla na pozitivne reakcije nama bliskih ljudi. To je pesma koju smo svirali na svim dosadašnjim svirkama i koju smo odabrali kao singl za album, jer smatramo da na najbolji način predstavlja rad benda."
 
Zeleni kačket je radio emisija nastala 2018. godine, a srce tima čine Kristina Milosavljević, Pavle Banjac i Mladen Ilić. Tokom proteklih godina su prešli put od organizovanja poetskih večeri, žurki, emitovanja emisija na RadioAparatu i Radio Bruškinu (2021), kreiranja ogranka 'zeleni kačket drami' (2022), do ZK lajv sešna (2023) i izdavačke aktivnosti.
 

Ostavi
komentar

Povezano