Domaća scena

15.03.2017.

Darko Rundek veliku turneju otvara koncertom na Tašmajdanu
foto: Youtube screenshot
Darko Rundek veliku turneju otvara koncertom na Tašmajdanu

Slavi se 20 godina albuma Apocalypso

Darko Rundek kreće na turneju povodom dvadeset godina od izlaska svog prvog samostalnog albuma Apocalypso. Za tu priliku, ponovo je okupio veliki bend! 
 
Prvi planirani koncert je 15. juna na stadionu Tašmajdan
 
Svojim rečima, Darko Rundek je to najavio ovako: 
 
Apocalypso izlazi remasterizovan na dvostrukom vinilu i u bogato opremljenom boksu sa nikad objavljenim snimcima Haustorovih Dovitljivih malih čudaka iz 1990. godine. Taj ćemo rođendan proslaviti i ograničenom serijom koncerata sa za tu priliku okupljenim velikim bendom i hepeningom pod naslovom Apocalypso Now. U izboru pjesama, težište je na slavljeničkom albumu Apocalypso i onim pjesmama unazad tih 20 godina, koje nam danas najviše znače.
 
Apocalypso Now je produkcijski zaokružen muzičko-scenski projekat, sa sedam pratećih muzičara, autorskim videom i svetlosnim efektima namenjen velikim scenama sa više hiljada posetilaca. Apokalypso Now će predstaviti svu intimnost, lepotu i raskoš Rundekove muzike i poetike, koja je postala deo života višegeneracijske publike.
 
Bend će takođe predstavljati spoJ generacija. U njemu su ravnopravno dvadesetogodišnja saksofonistkinja Ana Kovačić, večni mladić Igor Pavlica na trubi, pripadnici nove zagrebačke scene kao što su Roko Crnić (Porto Morto) na basu, Miro Manojlović (Cul-de-Sac) na udaraljkama i Janko Novoselić (TBF, Chui) na bubnjevima, kao i neizostavnih članova Cargo Trija, Isabel i Duca Vranić.
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano