Domaća scena

09.03.2017.

Bojana Vunturišević konačno izbacila singl Kese etikete
foto: Milica Mrvić
Bojana Vunturišević konačno izbacila singl Kese etikete

Tekst pisala Minja Bogavac

Bojana Vunturišević je pevačica poznata po radu u bendu Svi na pod, ali i saradnji sa drugim visokoprofilnim domaćim muzičarima. 
 
Upravo je objavila dugoočekivani solo singl Kese etikete. Njime najavljuje album Daljine koji u aprilu objavljuje Mascom Records
 
Pesma Kese etikete ima prepoznatljiv pečat dramaturškinje Minje Bogavac koja ovih dana uživa i ponovljeni uspeh filma Pored mene na kojem je bila scenariskinja. Bogavac stoji iza velikog broja postavljenih predstava srpskih i inostranih pozorišta, a u više navrata je objavljivana i njena slem poezija. U pesmi Kese etikete, svojim uvidom u temu i distinktivnim glasom, Bojana iznosi interesantno viđenje toga kako se danas nosimo sa melanholijom u konzumerskom društvu. 
 
 
Bojana Vunturišević o svojoj novoj pesmi kaže: 
 
"Kese etikete provešće vas rolerkosterom od očaja do šopingholije i nazad. Ova pesma jedna je od prvih koja je nastala u stvaralačkoj avanturi koju danas zovemo Daljine. Tada smo bez sumnje znali da smo na pravom putu. Nekom čudnom matematikom ovo će biti naš prvi album, ali je zapravo treća sreća."
 
Album je nastajao u prijateljskoj atmosferi što je verovatno jedan od razloga da se na njega čekalo duže nego što je planirano. Producent izdanja je gitarista nekadašnjeg benda Svi na pod, Ivan Mirković Bambi
 
Uživajte u novoj pesmi i budite spremni za album koji stiže narednog meseca. Budite spremni da Bojanu Vunturišević vidite i na turneji koju ovih dana posebno priprema sa Bambijem i MKDSL-om.
Ostavi
komentar

Povezano