Domaća scena

27.10.2022.

Bohemija diže "Sidro"
foto: Dušan Dragosavljević
Bohemija diže "Sidro"

Drugi singl sa albuma "Putujemo"

Bohemija gađa pravo u srce drugim singlom sa albuma Putujemo. Spot za "Sidro" je režirao Vlada Đorđević, a album su prošle godine izdali Pop Depresija i Kišobran
 
"Sidro" nas po svojoj ogoljenosti i temi u najboljem smislu neodoljivo podseća na "Deep Water" grupe Portishead koja vuče inspiraciju iz izvora koje će malo kasnije u tekstu spomenuti i Pop Depresija. Pesmu je, kao i "Revolveraš" napisao violinista benda Dimitrije Mandić koji kaže: "Kao kompozitor ove pesme, mogu da kažem da ona pripada ne samo celoj Bohemiji, već i svakom ko je spoznao, ili ko će tek spoznati svoje lično sidro. To je smisao onog što vam sada predstavljamo i u ekranizovanoj verziji. Sidro može biti sve ono što nam daje sigurnost i stabilnost, ali po cenu slobode da razbijemo svoje okove i odemo u nepoznato. Svakom brodu treba sidro, ali usidrenim brodom ne možemo da putujemo."
 
Čini nam se da ovaj tekst dolazi u pravom trenutku, kada čovečanstvo sve daje u zamenu za tu sigurnost, a šteta je nepopravljiva. 
 
Da je "Sidro" pesma: "u kojoj je na samo njemu znan način napravio omaž britanskom folku šezdesetih, Četu Bejkeru i saundtreku old-school Diznijevih crtanih filmova, sve to začinjeno pinkflojdovskim gitarskim solom i horom “niških dečaka”," pisali su po objavljivanju albuma i u Pop Depresiji. 
 
Reditelj Vladimir Đorđević je "Sidro" u jednom kadru snimao kod sela Vlasi u dolini reke Jerme.
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano