Domaća scena

03.01.2019.

Besplatan album benda Vibrator u rikverc
foto: Youtube screenshot
Besplatan album benda Vibrator u rikverc

Konačno je objavljen drugi i dugo očekivani album benda Vibrator u Rikverc
 
Kompletan album možete preuzeti klikom na sledeći link:  VUR – Stereo Jezik (2018). Objavljivanje albuma podržao je Sokoj
 
Stereo jezik je drugi album pančevačkog punk rock sastava Vibrator u Rikverc koji je specifičan po tome što ima samo ženske članove benda. Nakon uspešnog singla sa Davorem Gobcem, singla Stereo Jezik i Dača, bend je pripremio drugi studijski album na kome se nalazi 6 pesama a koji je objavljen za izdavačku kuću Kontra.
 
Vibrator u Rikverc su ženski rokenrol bend iz Pančeva u Srbiji čiji muzički koreni polaze od ranih Ramones i završavaju se sa savremenom japanskom underground scenom – Pizzicato Five, Gito Gito Hustler, Go!Go! 7188. Njihov nastup je provokativan, silovit i zavodljiv.
 
Bend je krajem 2007. za potrebe snimanja igranog filma okupio Branislav Radovanović (producent, reditelj i frontmen Kontrabande, kultnog benda iz ’90-ih) sa idejom da snimi film o ženskom pank bendu. Iako bez muzičkog predznanja, od prve probe do prvog koncerta proteklo je svega par meseci. Grad je bio izlepljen plakatima na kojima su provokativne srednjoškolke promovisale Vibrator u rikverc, novu gradsku pank atrakciju. Trinestog februara 2008. u prepunom klubu Studio 21 u Pančevu, iako su imale repertoar od tri pesme Vibratorke su ih svirale u krug dok publiku nisu dovele do usijanja. Nakon koncerta za gimanzijski časopis usledilo je stereotipno pitanje: šta vaši roditelji misle o nazivu benda? Da bi Snežana (glavni vokal) odbrusila: „pitaj Gileta iz Električnog Orgazma, on nam je dao ovako orgazmično ime“.
 
2009. godine za italijanskog izdavača Warner chappell Italia Vibratorke objavljuju dve pesme na soundtracku za srpski horor Zone of the dead. Raditi sountrack za taj film bilo je njihovo prvo upoznavanje sa profesionalizmom u umetnosti. Snimile su dve pesme Porno karaoke i Fuse i desilo se da je jedan od koproducenata iz Italije napravio kopču sa tamošnjim delom Warnera, tako da su se njihova prva dva snimka na engleskom jeziku našla na originalnom soundtracku za italijanski Warner
 
Debitanski album Samo površno i komercijalno! objavljen je decembra 2010. u vlastitoj produkciji (Tirkizni revolver production) uz pomoć Kulturnog centra Pančeva, pod producentskom palicom Nikole Pavlovića (bend Oružjem protivu otmičara). Sa albuma se izdvojilo nekoliko singlova, a pesma Neko nema ni to (obrada numere I Wanna Be Adored benda The Stone Roses) proglašena je za hit 2011. godine na Diskomer top listi Radija Studija B.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano