Domaća scena

06.11.2017.

Beogradski pijanista Šljuka objavio prvi solo album
foto: Youtube screenshot
Beogradski pijanista Šljuka objavio prvi solo album

Iluzija

Poznati beogradski pijanista Aleksandar Jovanović Šljuka objavio je svoj prvi solo album Iluzija koji možete preslušati na linku ispod teksta. 
 
Projekat pod nazivom Shljuka koncipiran je oko Aleksandra Jovanovića koji se, ovom prilikom, prvi put predstavlja širem auditorijumu kao vokalni solista i tekstopisac. Pored Jovanovića, koji potpisuje sve numere kao autor, klavijaturista i glavni vokal, tu su i basista Marko Fabry i bubnjar Aleksandar Cvetković, sa kojima sarađuje već godinama kroz sastave Woodcock Group, Serbian Jazz Bre i Marčelov Napeti Kvintet. U bendu su i dve dame kao prateći vokali, takođe stare saradnice: Nevena Jelić (Serbian Jazz Bre) i Nevena Glibetić (Marčelo). Kao specijalni gost, na dve numere pojavljuje se i saksofonista Max Kochetov.
 
Iluzija, kao naslovna numera, otvara album i, na neki način, opisuje atmosferu i perspektivu ove zbirke od devet pesama. Prvo što ih karakteriše je autentičan zvuk i sama muzička koncepcija, koja se, žanrovski neopredeljena, naslanja na više različitih tradicija i uticaja. Kompozicije su nastajale zajedno sa stihovima, koji su svojim ritmom i melodičnošću samih reči usmeravali tok muzike i aranžmana. Naravno, veliku ulogu u stvaralačkom procesu igraju i članovi benda, darujući svako svoj individualni izraz nastajanju celine” izjavio je Shljuka povodom objavljivanja albuma.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano