Domaća scena

09.03.2019.

Bella Technika umesto Darkwooda
Bella Technika umesto Darkwooda

Bambi i Miki, pojačani Katarinom Jovanović

Bella Technika je sastav koji su 2016. godine osnovali Bojan Drobac Bambi i Milorad Ristić Miki kao rezultat višegodišnje saradnje u okviru grupe Darkwood Dub. Ubrzo im se pridružuje operska pevačica Katarina Jovanović.
 
Umesto klasičnim video spotom bend je odlučio da najavi izlazak albuma prvenca Section video trejlerom nazvanim Potpourri, autora Ivana Šijaka, koji objašnjava zbog čega su se odlučili za ovakvu formu: 
 
"Nismo hteli klasičan video spot, razmišljali smo o novoj formi, koja pored predstavljanja muzike s albuma, referira na naš odnos prema postojećem rastresitom medijskom sadržaju, konzumerizmu, našoj izloženosti mešavini svega i svačega, od besmislenih informacija do radnji".
 
"Uznemireni besmislicama koje neprestano uzurpiraju svaki smisleni sadržaj, odlučili smo da prikaz albuma Section izgleda upravo ovako".
 
Bella Technika album izdaje u sredu, 13. marta 2019. zajedničkom saradnjom beogradske etikete Odličan Hrčak tj. podetikete Bravo Boys i hrvatskog PDV-a.
 
Album je inspirisan fuzijom različitih uticaja kao što su rana elektronska i plesna muzika u kombinaciji sa psihodeličnim rockom, popom, te dubom osamdesetih, uz opsesiju retkim instrumentima.
 
 
 
Ostavi
komentar