Domaća scena

13.01.2013.

Bas i Stega snimili spot Bas i Stega
foto: Youtube screenshot
Bas i Stega snimili spot

Ima nade za domaću alternativnu scenu

Pobednici Zaječarske gitarijade i Šumadija demo festa, snimili su prvi EP "Ustaj Sad" i spot za pesmu "Sa đavolom kule gradim". Kompletan EP je slobodan za besplatno preslušavanje na sajtu Sound Cloud.

 
Ovih dana, pričali smo sa njima o tome kako je bend oformljen, o uticajima i o tome kako gledaju na domaću alternativnu scenu. Evo šta su nam rekli:
 
MjuzNews: Kažite nam ukratko kako je bend formiran, kad ste krenuli sa radom i ko je u bendu najzaslužniji za muzički pravac kojim ste krenuli?
 
Bas i Stega: Bend Bas i Stega nastao je krajem 2011. godine nakon prijateljskog i muzičkog upoznavanja dvojice basista, gitariste i bubnjara. U sastavu dva basa, gitara i bubanj bend je funkcionisao oko mesec dana a nakon toga koncepcija je promenjena u sadašnju: bubanj, bas i dve gitare. Bas i Stega su: Miroslav Sekulić Bata (bas), Siniša Stupar (bubnjevi), Stevan Đorđević (gitara), Dragan Vlajić Gale (gitara).  Svaki član benda podjednako je zaslužan za zvuk koji stvaramo. Svako daje  doprinos svojom muzičkom ekspresijom i kreativnošću.

MjuzNews: Verovatno se nećete naljutiti ako primetimo da vaša muzika ima dodirnih tačaka sa onim što radi Darkwood Dub. Rekli ste jednom da su vaša inspiracija mnogi bendovi, ali da li nam možete reći da li se neki bendovi specijalno izdvajaju kao omiljeni i da li je Darkwood Dub među nijima?
 
Bas i Stega: Naravno da se nećemo ljutiti, super je ako ličimo na Darkwood Dub. Lepo je kada te uporede sa tako dobrim bendom i oni jesu jedan od naših omiljenih bendova pored ostalih. Naslušani smo dosta raznovrsne muzike i sve to naravno utiče na naše stvaralaštvo. Ne bismo se vezivali ni za jedan uticaj posebno, jer stvarno mnogo je dobre muzike i bendova .

MjuzNews: Redovno učestvujete na festivalima i takmičenjima širom Srbije. Kakvi su vaši utisci kad je konkurencija u pitanju? Ima li nade za domaću alternativnu scenu?
 
Bas i Stega: Što se tiče konkurencije, mislimo da ima dobrih mladih bendova na domaćoj sceni, ali na žalost nisu mnogo poznati javnosti. Mislimo da ima nade za domaću alternativnu scenu ukoliko dobije adekvatnu podršku medija.  

MjuzNews: Izbacili ste EP, kad možemo očekivati prvi full album?
 
Bas i Stega: Ful album možete očekivati kada nam Zaječarska gitarijada isplati novčanu nagradu koju smo osvojili kao pobednici festivala. Bend nije u mogućnosti trenutno da finansira troškove ozbiljnog snimanja, tako da nam ostaje da čekamo na završetak albuma. Pesme su gotove, usvirane, aranžirane i čekaju svoju objavu.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano