Domaća scena

25.01.2023.

Bas i Stega obeležavaju jubilej novim albumom
Bas i Stega obeležavaju jubilej novim albumom

"Na istom putu"

Pančevački sastav Bas i Stega obeležava deset godina postojanja i singlom "Osećaj" najavljuju treći studijski album Na istom putu. Plesne ritmove, futurističke gitare i novi materijal koji obiluje vokalima možete uživo da čujete već ove subote u Kvaki 22 gde će bend promovisati album. 

"Hodao sam kroz grad i bio zaprepašćen odsustvom komunikacije među ljudima. Svi su imali slušalice i izbezumnjeno gledali u ekrane svojih telefona. Ja sam upao u neki svoj film ne bi li se zabavio i na neki način pobegao iz te atmosfere, premotavao razna sećanja i događaje pri čemu sam verovatno izgledao potpuno suludo jer sam opet proživljavao sve te iste dobre emocije vezane za sećanja i nisam mogao a ni želeo da ih sakrijem. U glavi mi je svirao drum and bass ritam a reči za pesmu su navirale same od sebe te sam ih pevao u sebi i rešio da krenem da zapisujem u telefon da mi ne pobegnu," priča o nastajanju pesme Gale Vlajić.

Bas i Stegu danas čine Dragan Gale Vlajić (gitara, vokal, elektronika i efekti), Stevan Đorđević (bas), Miloš Spasić (sintisajzeri, prateći vokali) i Uroš Kiš (bubnjevi). Producent albuma bio je Srđan Popov, koji je gostovao na većini pesama. Spot za "Osećaj" je režirao Aleksa Dakić

 

Ostavi
komentar

Povezano