Domaća scena

23.08.2013.

Bas i Stega i The Schtrebers na "zidiću" The Schtrebers
foto: Miloš Stošić
Bas i Stega i The Schtrebers na "zidiću"

Plato Milana Mladenovića ispred DOB-a

Večeras (petak, 23. avgust), ispred Doma Omladine, na Platou Milana Mladenovića, sa početkom u 20h, nastupa bend Bas i Stega, prošlogodišnji pobednici Zaječarske Gitarijade. Krajem prošle godine objavili su svoj debi EP pod nazivom „Ustaj sad“ a za numeru „Sa đavolom kule gradim“ snimljen je i video. Bend čine Miroslav Sekulić Bata (bas gitara), Siniša Stupar (bubnjevi), Stevan Đorđević (gitara) i Dragan Vlajić Gale (gitara). Njihov zvuk je mešavina alternativnog rocka, duba i psihodelije a pored snažnog ritma i izraženog basa, povremeno vas iznenade interesantnim vokalom. Oni vredno nastupaju pa ste u proteklih godinu dana imali prilike da ih čujete na Belgrade Demo Festu, Long Night Festivalu, BARF-u i mnogim klubovima u Beogradu i širom zemlje.

U subotu, 24. avgusta, na istom mestu od 20h nastupa bend The Schtrebers.Oni sviraju od 2000. godine ali su prvo izdanje izbacili tek nedavno (ove godine). Njihov zvuk sami opisuju kao „nadrkanu alternativu“ a ako zalazite po beogradskim klubovima verovatno ste imali prilike da ih čujete.

Plato Milana Mladenovića (na kom se svi ovi koncerti održavaju pod zajedničkim imenom „na zidiću“), odnedavno je uređen. Postavljene su nove klupe koje možete videti na slici.

Vidimo se!

Ostavi
komentar