Domaća scena

19.03.2017.

Autopark koncert nakon pet godina
foto: Youtube screenshot
Autopark koncert nakon pet godina

Martovski festival prvog aprila

Autopark će održati koncert nakon pet godina pauze, tačno u dan kada je poslednji obavljen - 1. aprila, i to na istom mestu, u sali Amerikana Doma omladine Beograda. 
 
Ovaj bend uživa veliki ugled kod domaće publike, a stekao ju je albumima (do sada četiri) i singlovima među kojima je poslednji objavljeni Isplaniraj mi dan.
 
 
Za njih kažu da su jedan od najvažnijih beogradskih alternativnih sastava novije generacije. Autopark osnovan je 2000. godine. Vode se kao pioniri shoegaze podžanra u našim krajevima. Tokom godina su usavršavali svoj visokoosećajni izraz i širili krug poštovaoca, dok nisu izgradili izuzetno vernu zajednicu koja ih stalno prati. Tokom svoje karijere nametnuli su se originalnom poetikom, sjajnim video spotovima koji je dograđuju i krajnje nepretencioznom strategijom komuniciranja sa okolinom.
 
Predgrupa će biti mlada grupa Hod, koja je upravo objavila debi album Redak vazduh. 
 
 
Koncert je deo programa Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, a ulaznice su u prodaji preko Eventim Serbia. Redovna cena je 500 RSD, a ako na blagajni pokažete ulaznicu za filmske projekcije od 1. aprila, cena je 300 RSD.
 
Ostavi
komentar