Domaća scena

17.12.2019.

Artal Lili i RTS saradnja
foto: Youtube screenshot
Artal Lili i RTS saradnja

Stiže novi album sa čak pet spotova za redom

Artan Lili i PGP RTS najavili su veliku saradnju. Ona podrazumeva objavljivanje prva dva albuma grupe (a potom i trećeg, koji je u nastajanju). Putem svih platformi medijskog sistema Radio-televizije Srbije, premijerno će biti predstavljene i nove pesme sa predstojećeg albuma ove grupe.
 
Beogradski noise-pop bend Artan Lili do sada je objavljivao singl po singl, a umesto tradicionalne objave albuma, prirediće opet nešto novo!
 
I ovog puta smo odlučili da napravimo nešto novo pa smo tako za svih pet novih pesama snimili video spotove i odlučili da ih objavimo u pet dana, svaki dan po jednu pesmu i spot. To baš i nije nešto što se često dešava na našoj sceni pa smo samim tim i još ponosniji na to što smo uradili. Mislim da smo na najbolji način oslikali trenutak u kom se nalazimo i dali mu prepoznatljivi izgled u duhu Artan Lilija. Dosta dugo smo radili nove pesme i publika će sigurno prepoznati savremene tendencije kako u muzičko stilskom izrazu tako i u samoj produkciji pesama koju smo ovoga puta podigli na novi nivo“, naglašava Bojan Slačala, frontmen grupe Artan Lili.
 
Najpre će, u emisiji Pop karusel na Prvom programu Radio Beograda, od ponedeljka 16. do petka 20. decembra premijerno biti emitovana po jedna audio-verzija, novih pet pesama.
 
Zatim, od ponedeljka 23. do petka 27. decembra novi spotovi biće premijerno emitovani (svakog dana po jedan) u 9.55 časova na programu Javnog servisa RTS 3, a potom i na internet platformi RTS Planeta, na kablovskom TV kanalu RTS Muzika (svakog dana u podne ), kao i na internet portalu RTS-a.
 
Naravno, audio i video verzije novih pet pesama grupe Artan Lili biće sukcesivno objavljivane i na zvaničnim YouTube kanalima (grupe, PGP RTS-a i Jugoton Croatia recordsa), na ostalim digitalnim platformama (Deezer, Spotify, Google music, Amazon, iTunes, Bandcamp, qobuz...), kao i na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama.
 
„Ova saradnja predstavlja veliki iskorak za nas. Drago nam je da su dve najveće regionalne izdavačke kuće prepoznale Artan Lili kao grupu od izuzetnog kulturnog značaja za čitav region. Zadovoljstvo je obostrano, jedva čekamo da se nove pesme i spotovi zavrte u etru“, dodaje Slačala.
 
Početkom 2020. godine, biće priređene i promocije fizičkih izdanja albuma grupe Artan Lili, kao zajedničkih izdanja dve najveće regionalne muzičke izdavačke kuće – PGP RTS i Jugoton Croatia recordsa. Ova saradnja će neosporno doprineti da muzika grupe Artan Lili ostvari još veći prodor na našem tržištu, ali i u regionu.
 
Ostavi
komentar