Domaća scena

25.03.2013.

ARGUS: Kompilacija 26 pesama Branko Radaković
foto: PR Photo
ARGUS: Kompilacija 26 pesama

U samostalnom izdanju Branka Radakovića

Branko Radaković se dugi niz godina bavi režijom, filmskom kritikom i slikarstvom a nedavno je izdao i kompilaciju pesama pod nazivom „Skriveni tragovi“, koje su nastale i koje su snimane tokom dugog niza godina, od 2000. pa do danas.

Branko je, naime, još 1996. godine oformio punk sastav ARGUS, koja je tokom devedesetih često nastupao i bio poznat među tinejdžerima. Izdali su tri albuma i nekoliko singlova i EP-eva. Ukoliko ste pratili domaću scenu tih godina, verovatno ćete se setiti njihovog prvog spota za pesmu „Pobeda“. Na žalost, nastupio je period u kom je bilo teško izboriti se za medijsku pažnju pa je frontmen Argusa, Branko Radaković, tek sada, mnogo godina kasnije uspeo da prikupi pesme (njih ukupno 26) i samostalno izda ovi kompilaciju.

Žanrovski tu ima svačega, post punka, alternative, rock-a i pop-a, album traje sat vremena i dobio je laskave kritike čuvenog Branimira Loknera i Milana B. Popovića koji je svoj osvrt na „Skrivene tragove“ zaključio sledećom rečenicom: „Ovo je zvučno, muzičko, poetsko, filmsko i sveopšte umetničko svedočanstvo koje se apsolutno ne sme prepustiti zaboravu!“.

Ostavi
komentar

Povezano