Domaća scena

13.08.2020.

Ana Stanić zakasnila na još jedan voz
foto: Youtube screenshot
Ana Stanić zakasnila na još jedan voz

Reakcija na njen novi singl

Ako ništa drugo, uporna je. To ćemo joj svakako priznati! 
 
Ana Stanić ima dugu karijeru i sve vreme naziva se popom u zemlji u kojoj je on gotovo nepostojeći. Dakle, ne možemo je svrtstati u kategoriju sa Bekvalac ili Tržan, kao što nikada nije ni pokušavala da bude alternativa. Paralelno, nikada nije ni bila u trendu. 
 
Evidentno je da postoji veliki napor kada započinje svaku svoju novu eru, ali one stižu nakon što smo se naslušali kvalitetnijih ponuda, pa ostaju kao razvodnjeni prevod MTV hita. Setimo se recimo Više nisi moj, očiglednog pokušaja da Sky Wikluh bude Timbaland, a Ana Stanić srpska verzija Nelly Furtado
 
Povod za razgovor o Ani sada je njena nova pesma Moje. Ovoga puta je sama potpisana kao autor, premda deluje da je mogla da se skine bilo koja generički napravljena "synthpop 80 style" matrica. 
 
Ana nije jedina iz našeg regiona koja još uvek muze pomenutu dekadu. Pre mesečak je to slično uradila Ivana Kindl, ali je ukupan tretman produkcije celog singla ostavio daleko bolji utisak. Možda je trebalo da isprati način na koji IrieFM pristupaju ovom fazonu, dodajući jak autroski pečat. Trep brejk to nije. I, na kraju dana, možda treba da prihvati da nema potpunu kontrolu nad svojim glasom.
 
Prema komentarima ispod nove pesme na YouTube-u, vidi se da Ana ima verne fanove koji nalaze radost u svakoj pesmi koju objavi i nama će uvek biti drago dok je tako. Jedino što bismo možda voleli, kao i oni, je da Ana Stanić nađe to što joj, čini se, godinama izmiče. 
 
Ostavi
komentar