Domaća scena

12.11.2018.

Ana otvorenog srca
foto: Youtube screenshot
Ana otvorenog srca

Stigao debi EP dame iz Zrenjanina

Mlada umetnica-muzičarka-spisateljica iz Zrenjanina, Ana Avramov, objavila je svoj debi EP pod imenom Open Heart u izdanju izdavačke kuće Kontra.
 
Ana ujedno kreće na regionalnu promotivnu koncertnu turneju koja počinje 15. Novembra koncertom u KC Gradu. Koncert će upotpuniti i gosti Lola Miković (Vin Triste, Stepa) i Ivana Smolović Ika (On Tour) + gosti iznenadjenja!
 
Posle Beograda slede:
 
16.11 - OKC Abrašević, Mostar
17. 11. - AG Club, Sarajevo
23.11. - KC UMMUS , Kragujevac
30.11.  - Klub Ljubitelj, Gornji Milanovac
08.12. - Centar za kulturu, Kovin
 
Solo projekat Ane Avramov je prljavi svedeni pop u kom muzička jednostavnost otvara prostor za duboku ekspresivnost njenog glasa. Avramov je pre svog solo rada bila frontmen i gitarista indie-alternativnog benda In Absentias, a pojedine pesme sa albuma Open Heart snimili su i članovi tog benda (Nikola Marković, Stefan Pejatović, Bojan Lalović). 
 
Anina muzika sadrži i elemente shoegaze-a, indie uticaja i psihodelije unutar jednog intimnog i tanano obojenog sveta koji ispunjava njen dubok vokal.  Ona koristi hiponotično ponavljanje sa razlikom, a poseduje jednostavnost izraza koji se traži i nalazi u ogoljenom proživaljavanju svih nijansi osećaja i osećanja utisnutih u nostalgičnim melodijama.
 
Ana Avramov i njen bend čine: Vukašin Đelić (Halftones, Dol) na gitari, Milos Pajagić (Dol) na bas gitari  i Dragan Jovanović (Dol) na bubnjevima.
 
Ostavi
komentar