Domaća scena

15.03.2023.

Ana Ćurčin peva na srpskom
Ana Ćurčin peva na srpskom

"Susret"

Susret je prvi EP koji je Ana Ćurčin otpevala na maternjem jeziku. Nakon dugogodišnjeg stvaralaštva na engleskom, kantautorka i njen bend The Changes predstavljaju tri nove pesme, "Zla", "Dosta" i "Susret", kao i dve verzije pesme "Tu" za koju su Ana & The Changes dobili nagradu Zadužbine Milana Mladenovića za najbolju pesmu u regionu. 

"Pesmama pristupam kao odrazima određenog trenutka i stanja koji je zaključan u njima, poput fotografije. Za neke je bilo potrebno duže vreme da se formiraju, transformišu i zaokruže, dok su druge odmah dobile konačni zvuk. Tako je gitarska tema na pesmi "Dosta" nastala još pre nekoliko godina kada smo puno putovali kao bend - ali inicijalni tekst na engleskom nije opstao, pa se pesma transformisala u optimistični raskid okružen gitarama.” kaže Ana Ćurčin i dodaje: “S druge strane, pesma "Susret" je nastala za par dana i to u vreme dok sam slušala album "Putujemo" grupe Bohemija ipoželela sam da u mojoj pesmi postoji i susret glasova, pa smo je uradili i otpevali zajedno. Dimitrije Mandić napravio je i nežni violinski outro, a gost je bio i Miladin Stojković na kontrabasu. "Zla" je nastala po stihovima Milene Marković i sazrevala je baš polako i u prvo vreme sam je pevala bez ikakvog aranžmana. Sve pesme dobile su zaokružen zvuk zahvaljujući Goranu Antoviću, čije klavijature ujedinjuju sve, a zatim i kroz rad u studiju i kroz miks Goran uvek podigne moje ideje na jedan novi nivo. Talenat i muzikalnost Andreja Mladenovića učinili su da pesme "Dosta" i "Zla" dobiju organski gruv, a Ana Protulipac je na basu pružila podršku, ali i na bek vokalima u pesmi "Dosta" dala jednu potpuno drugačiju perspektivu. Počelo je sa "Tu" i čežnjom, pa se ovaj mali album i završava intepretacijom te pesme i remiksom hrvatskog producenta Marca Grabbera, koji je zadržao emociju pesme, ali je napravio i bitan odmak od originala,"sumira rad na "Susretu" Ana Ćurčin.

Zanimljivo je da je Ana Ćurčin učestvovala i u prvoj srpskoj igrici koju je objavio Netflix, Highwater, i koju od juče možete da igrate na svojim mobilnim uređajima. 

Gledamo spot za pesmu "Zla" koja je nastala po stihovima pesnikinje Milene Marković

 

 

Ostavi
komentar