Domaća scena

07.11.2013.

Alternativni sastav Ventolin predgrupa Eldoradu
Alternativni sastav Ventolin predgrupa Eldoradu

30. novembar, Dom Omladine

Povezanost ova dva sastava je mnogostuka, i stoga nas ne čudi da 30. novembra u Domu omladine, Ventolin nastupa kao predgrupa Eldoradu, koji koncertno predstavljaju svoj prvi album “Eldorado”, u izdanju Long Play-a.

Kako smo već pisali, album “Eldorado” možete nabaviti isključivo uz kupljenu ulaznicu za ovaj koncert, koja košta 800 dinara, i koja se može kupiti na blagajni DOB-a ili u prodavnici Jugoton (Nušićeva 27). Prvi singl sa ovog albuma “Puž” već je dobio ekranizaciju, a u pripremi je i drugi spot! Mi vam toplo preporučujemo da nabavite ulaznicu (samim tim i album) ovih vrsnih muzičara, i da na koncertu poslušate svih 12 pesama, ali i da čujete i Ventolin!

Ventolin je osnovan krajem 2000. godine u Beogradu, i čine ga Predrag Potkonjak (gitara), Predrag Ivanović (bas), Uroš Smiljanić (bubanj) i Vlada Marinović (vokal i gitara). Svoj debitantski album su izbacili godinu dana kasnije pod nazivom “Inhaler”, godine 2004. su izbacili čak dva studijska albuma - “Unrest” i “Stills”! Poslednji album “Homebound” (2011) je produžetak prethodnog, naziva “Dreams & a Wake” (2009), ali dok je na pretposlednjem preovlađivala country folk estetika sa kamernim elementima, na albumu “Homebound” se prednost daje gitarama, bubnjevima i jakim vokalima.

U svakom slučaju, kvalitetna muzika, koju vredi poslušati! Još jednom da podsetimo – 30. novembar, sala “Amerikana” u Domu omladine!  

 

 

Ostavi
komentar

Povezano