Domaća scena

21.11.2017.

Akustični duo Weird Fishes oprobava se u elektropopu
foto: facebook.com/weirdfishez
Akustični duo Weird Fishes oprobava se u elektropopu

Shades of You

Katarina Vukoman i Peđa Todić, pre godinu dana, započeli su Weird Fishes kao akustični projekat iz ljubavi prema repertoaru koji u Beogradu nije zastupljen, a ima svoju publiku. Svirali su Roisin Murphy, Amy Winehouse, Lianne La Havas, Radiohead, Hindi Zahru, Koop, Portishead, Feist, Flight Facilities, Erlenda Oyea, Madeleine Peyroux... i pod njihovim uticajem, spontano počeli da prave autorsku muziku. 
 
 
Njihov prvi singl, Shades of You, objavljen je 17. novembra i veoma je reprezentativan. Kao i njihov razvojni put, počinje gitarom i glasom, a razvija se u elektropop koji nedostaje domaćim radio stanicama. 
 
Produkcijom ovog singla bavio se momak koji je u vrtoglavom usponu na domaćoj alternativnoj sceni. Srđan Popov solo radi kao Sergio Lounge, trećina je projekta About Lorna, a bez sumnje će, nakon pesme Shades of You, biti sve češće potpisivan i kao producent. 
 
Weird Fishes planiraju seriju singlova, ali ih i dalje možete čuti po beogradskim barovima kao što su Polet, Ventil, Zappa, District... gde sviraju pesme pomenutih autora, ali i akustične verzije svojih. 
 
Ostavi
komentar