Domaća scena

21.06.2016.

Ako stvarno želiš novi Zemlja Gruva album
Ako stvarno želiš novi Zemlja Gruva album

Tu je...

Zemlja Gruva jedan su od najdistinktivnijih bendova na našoj sceni. Ne samo da se vizuelno ističu Ana i Ana, već su i momci uvek veselo stilizovani. Daleko bitnije, u samo nekoliko taktova prepoznaćete njihov zvuk koji objašnjavaju pripadanjem jednom sasvim posebnom svetu - Gruvlendu
 
Zemlja Gruva dala nam je novi album čijim naslovom pitaju ono što možda niko sebe ne sme. "Šta stvarno želiš?" stihovi su prvog singla Đango za koji je stigla i prigodna vizuelizacija - pomerena u odnosu na prethodne taman toliko da bude sveža, a da ostanu prepoznatljivi. 
 
Na novom albumu radili su godinu i po dana. Po sopstvenom priznanju napravili su praktično kompilacijski album. Već druga pesma "Ljubav i more" prelazi u disco funk i podvlači da album krasi različito autorstvo na pesmama. 
 
Album ima osam novih pesama i dve ranije objavljene - Jednom je sada i pesma o nedvosmislenom simbolu ženske posvećenosti domu - Sudopera.
 
Njihova etiketa Gruvlend zalaže se za nezavisni model rada. Sve pesme okačene su na YouTube servis, ali i druge servise za slušanje muzike kao što su Deezer, iTunes, Spotify, Soundcloud
 
 
Za spot „Đango“ kažu da je duhovita ilustracija naše realnosti i da su pokušali da intrigiraju gledaoca neskladom situacija i sredine koji su na trenutke dovedeni do apsurda. 
 
Zemlja Gruva za članove ima Milovana Boškovića, Zoe Kida, Vojina Ristivojevića, Đorđa Antića, Vladana Čohadžića, Caspara Wijnberga, Petra Kambera, Ivana Radivojevića i Konstraktu koju možete gledati i u nedavno napravljenom #MjuzInterview-u:
 
 
 
Ostavi
komentar